Skip to main content
  • Polski
  • English
  • Français
  • Español
  • Deutsch

Offer

Żelatyna to surowiec do produkcji szerokiej gamy produktów. Firmy na całym świecie wykorzystują ją do produkcji słodyczy, żelek, wyrobów garmażeryjnych, dodatków do żywności, kapsułek farmaceutycznych
Żelatyna spożywcza wieprzowa

Twardość: 100-300o Bl
Rozdrobnienie: 8-50 Mesh

Żelatyna wieprzowa to naturalne białko – wolne od węglowodanów, tłuszczu, cholesterolu, alergenów, bez GMO i dodatków. Substancja żelująca, która jest świetnym spoiwem, stabilizatorem i bazą do wielu produktów spożywczych

Nie jesteś pewny/a, który rodzaj żelatyny będzie dla Ciebie odpowiedni?

Żelatyna farmaceutyczna

Twardość: 100-300o Bl
Rozdrobnienie: 8-50 Mesh

Żelatyna to bazowy surowiec do produkcji kapsułek oraz solidna podstawa dla wielu leków i suplementów.

Nie jesteś pewny/a, który rodzaj żelatyny będzie dla Ciebie odpowiedni?

Żelatyna wieprzowa to naturalne białko – wolne od węglowodanów, tłuszczu, cholesterolu, alergenów, bez GMO i dodatków. Może tworzyć żele, jest świetnym spoiwem, stabilizatorem i klejem. Ze względu na swoje wszechstronne właściwości odgrywa ważną rolę w dzisiejszym przemyśle spożywczym oraz farmaceutycznym. Nasza żelatyna wieprzowa jest uzyskiwana z najwyższej jakości surowca. W drodze hydrolizy kwasowej, a następnie ekstrakcji otrzymujemy bulion, który jest roztworem białka kolagenowego. Następnie w wyniku procesu filtrowania, klarowania, zagęszczania oraz suszenia otrzymujemy czystą formę białka. Żelatyna zawiera unikatowy skład aminokwasów, co nadaje jej bogatą wartość odżywczą. Spożywanie żelatyny wspomaga zdrowie stawów, kości i skóry.