Oferta

Żelatyna to surowiec do produkcji szerokiej gamy produktów. Firmy na całym świecie wykorzystują ją do produkcji słodyczy, żelek, wyrobów garmażeryjnych, dodatków do żywności, kapsułek farmaceutycznych.

Żelatyna spożywcza wieprzowa

Twardość: 100-300o Bl
Rozdrobnienie: 8-50 Mesh

Żelatyna wieprzowa to naturalne białko – wolne od węglowodanów, tłuszczu, cholesterolu, alergenów, bez GMO i dodatków. Substancja żelująca, która jest świetnym spoiwem, stabilizatorem i bazą do wielu produktów spożywczych

Nie jesteś pewny/a, który rodzaj żelatyny będzie dla Ciebie odpowiedni?

Żelatyna farmaceutyczna

Twardość: 100-300o Bl
Rozdrobnienie: 8-50 Mesh

Żelatyna to bazowy surowiec do produkcji kapsułek oraz solidna podstawa dla wielu leków i suplementów.

Nie jesteś pewny/a, który rodzaj żelatyny będzie dla Ciebie odpowiedni?

Żelatyna wieprzowa to naturalne białko – wolne od węglowodanów, tłuszczu, cholesterolu, alergenów, bez GMO i dodatków. Może tworzyć żele, jest świetnym spoiwem, stabilizatorem i klejem. Ze względu na swoje wszechstronne właściwości odgrywa ważną rolę w dzisiejszym przemyśle spożywczym oraz farmaceutycznym. Nasza żelatyna wieprzowa jest uzyskiwana z najwyższej jakości surowca. W drodze hydrolizy kwasowej, a następnie ekstrakcji otrzymujemy bulion, który jest roztworem białka kolagenowego. Następnie w wyniku procesu filtrowania, klarowania, zagęszczania oraz suszenia otrzymujemy czystą formę białka. Żelatyna zawiera unikatowy skład aminokwasów, co nadaje jej bogatą wartość odżywczą. Spożywanie żelatyny wspomaga zdrowie stawów, kości i skóry.

Specyfikacja produktu

Skontaktuj się z nami po więcej szczegółowych informacji.